Poznajemy historię czekolady, techniki jej przygotowania oraz degustujemy.
Były to praktyczne zajęcia pobudzające zmysł smaku, wykorzystujące zdolności manualne oraz kreatywne myślenie. Podczas zajęć dzieci dowiedziały się z czego i jak powstaje czekolada oraz jakie skrywa tajemnice. Poznały sposób produkcji kakao, oglądały nasiona kakaowca, poznały ich zapach oraz miały możliwość ich spróbowania. Po zdobyciu wiedzy teoretycznej dzieci udały się do stolików gdzie tworzyły własne czekolady. Była też pyszna degustacja różnego rodzaju czekoladek.
Były to praktyczne zajęcia pobudzające zmysł smaku, wykorzystujące zdolności manualne oraz kreatywne myślenie. Podczas zajęć dzieci dowiedziały się z czego i jak powstaje czekolada oraz jakie skrywa tajemnice. Poznały sposób produkcji kakao, oglądały nasiona kakaowca, poznały ich zapach oraz miały możliwość ich spróbowania. Po zdobyciu wiedzy teoretycznej dzieci udały się do stolików gdzie tworzyły własne czekolady. Była też pyszna degustacja różnego rodzaju czekoladek.