Przedszkole Samorządowe Nr 11
w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
9 + 6 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
9 + 6 =
 
WTOREK 22.04.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem szynka krucha, liść sałaty, ogórek świeży, pomidor malinowy, makaron na mleku, napój: herbata z cytryną
obiad:
zupa: zalewajka z kiełbasą i ziemniakami
II danie: makaron z polewą truskawkowo – jogurtową, napój: lemoniada
podwieczorek: kanapka z masłem i żółtym serem, ogórek świeży, morele suszone, napój: herbata z cytryną

ŚRODA 23.04.2025 „szwedzki stół
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, szynka krucha, ser żółty, połówki jajek, ogórek kiszony, papryka pokrojona w słupki, rukola, napój: herbata, kawa inka
obiad:
zupa: kasza manna na rosole
II danie: nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, mizeria, napój: kompot
podwieczorek: chałka z masełkiem i dżemem, napój: kakao

CZWARTEK 24.04.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem serek łaciaty, plasterki kiełbaski odkręcanej, ogórek świeży, kolorowa papryka, napój: herbata z cytryną
obiad:
zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami
II danie: kluski leniwe z masełkiem i bułką tartą, napój: herbata owocowa
podwieczorek: hot – dogi z ketchupem, jogurt naturalny, jabłko napój: herbata z cytryną

PIĄTEK 25.04.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, ser żółty, jajecznica, pomidor malinowy, marchewka do chrupania, napój: kakao, herbata z cytryną
obiad:
zupa: cebulowo- marchewkowa z groszkiem ptysiowym
II danie: filet z ryby miruny, ziemniaki, ciepła marchewka, napój: mięta
podwieczorek: kasza manna z polewą truskawkową


Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, które mogą wystąpić w posiłkach:
Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne.
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe.
Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne
Nasiona sezamu i produkty pochodne.

Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji systemu HACCP w dziale „Opis produktu” u intendenta