Przedszkole Samorządowe Nr 11
w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
5 + 2 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
5 + 2 =

PONIEDZIAŁEK 2.06.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem1,2,6 pierś z indyka, papryka czerwona, ogórek świeży, makaron na na mleku1,7, napój: herbata z cytryną
obiad:
zupa: kompot z truskawek z makaronem
II danie: kotlet schabowy, frytki z ketchupem, surówka z sałaty lodowej, napój : mieta z cytryną
podwieczorek: chałka z dżemem, truskawki, napój: kawa inka

WTOREK 3.06.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem1,2,7 jajecznica3, ser żółty7, ogórek kiszony, marchewka, napój: herbata z cytryną, kawa inka
obiad:
zupa: barszcz ukraiński z ziemniakami
II danie: ryż z prażonym jabłuszkiem, napój: herbata owocowa
podwieczorek: kanapka z pasztetem z indyka, jogurt, winogrona, napój: herbata z cytryną

ŚRODA 4.06.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem1,2,6, parówki z ketchupem, ser żółty7, połówki jajek, pomidorki koktajlowe, papryka kolorowa, ogórek małosolny, napój: herbata, kakao
obiad:
zupa: rosół z makaronem i natką pietruszki
II danie: polędwiczka wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, napój: kompot owocowy
podwieczorek: kisiel, ciasteczka, truskawki

CZWARTEK 5.06.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem1,2,6 prawdziwie pieczona pierś z indyka, twarożek ze szczypiorkiem7, pomidor malinowy, marchewka do chrupania, napój: herbata z cytryną
obiad:
zupa: zalewajka z ziemniakami i kiełbasą
II danie: łazanki z kapustą i pieczarkami, napój: lemoniada
podwieczorek: gofry z cukrem pudrem i truskawkami, napój: kakao

PIĄTEK 6.06.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem1,2,6 kulki z mlekiem, ser żółty7, rzodkiewka, ogórek zielony, napój: herbata z cytryną
obiad
zupa: marchewkowa z groszkiem ptysiowym
II danie: kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, napój: mięta z cytryną
podwieczorek: kanapka1, z serkiem łaciatym, jabłko, napój: herbata

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, które mogą wystąpić w posiłkach:
Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne.
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe.
Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne
Nasiona sezamu i produkty pochodne.

Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji systemu HACCP w dziale „Opis produktu” u intendenta