Przedszkole Samorządowe Nr 11
w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
6 + 8 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
6 + 8 =
PONIEDZIAŁEK 22.03.2021r.
Śniadanie - Pieczywo mieszane z masłem 1,6 , polędwica drobiowa, ogórki kiszone, kawa mleczna6, herbata z cytryną
Obiad: Zupa – zalewajka z ziemniakami i kiełbaską1,6, łazanki z mięsem i kapustą1, herbatka owocowa
Podwieczorek- kanapki z masłem1,6, makrela w pomidorach3, jabłko, herbatka miętowa
WTOREK 23.03.2021r.
Śniadanie – bułki zwykłe i kanapki z masłem1,6, twarożek6, rzodkiewka, szczypior, zupa mleczna z makaronem1,6, herbata z cytryną,
Obiad: Zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami1,8, ziemniaki, kotlet pożarski1,2, buraczki, herbatka owocowa
Podwieczorek- budyń z musem owocowym, ciasteczka owsiane1,2,6
ŚRODA 24.03.2021r.
Śniadanie – Pieczywo mieszane z masłem 1,6, polędwica drobiowa, papryka, herbata z cytryną, kawa mleczna6
Obiad: Zupa – rosół z makaronem i świeżą natka pietruszki1,8, ziemniaki, gotowane mięso wołowe mielone z warzywami8, sałata ze śmietaną6, herbatka owocowa
Podwieczorek – chałka z masłem1,6, miód, kakao,6 gruszki
CZWARTEK 25.03.2021r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 1,6 , parówka na ciepło, ketchup, ogórki świeże, herbata z cytryną, kawa mleczna6
Obiad: Zupa – fasolowa z ziemniakami i kiełbaską8, makaron1, gulasz drobiowy1, surówka z marchwi, jabłka i selera8, herbatka owocowa
Podwieczorek – bułki kajzerki i kanapki z masłem1,6, twarożek z owocami6, herbatka
PIĄTEK 26.03.2021r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 1,6, ser żółty6, pomidor, herbata z cytryną, kawa mleczna6
Obiad: Zupa – zupa krem jarzynowa z groszkiem ptysiowym6,8, ziemniaki, kotlet rybny1,2,3, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka, herbatka owocowa
Podwieczorek – ciasto marchewkowe1,2,6, kakao6, mandarynka

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, które mogą wystąpić w posiłkach:
Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne.
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe.
Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne
Nasiona sezamu i produkty pochodne.

Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji systemu HACCP w dziale „Opis produktu” u intendenta