PONIEDZIAŁEK 12.05.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, schab biały, papryka czerwona, marchewka, makaron na na mleku, napój: kakao, herbata z cytryną
obiad:
zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kiełbasą
II danie: pampuchy z sosem jogurtowo- malinowym, napój: mięta z cytryną
podwieczorek: kanapka1,7 z pasta z makreli, papryka pokrojona w słupki, jogurt naturalny, napój: herbata
WTOREK 13.05.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, jajecznica, ser żółty, ogórek zielony, pomidor malinowy, napój: herbata z cytryną, kawa inka
obiad:
zupa: ogórkowa z ziemniakami na mięsnym wywarze
II danie: kolorowe risotto z warzywami i indykiem napój: lemoniada
podwieczorek: hot-dogi z ketchupem, papryka i ogórek kiszony, jabłko, napój: herbata z cytryną
ŚRODA 14.05.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, frankfurterki z ketchupem, ser żółty, połówki jajek, sałata lodowa, papryka kolorowa, ogórek kiszony, napój: herbata, kakao
obiad:
zupa: rosół na wołowinie
II danie: mięso mielone wołowe z warzywami, surówka z kiszonego ogórka z jabłkiem i cebulą, napój: sok jabłko-wiśnia
podwieczorek: kasza manna z malinami, talerz suszonych owoców
CZWARTEK 15.05.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, prawdziwie pieczona pierś z indyka, twarożek ze szczypiorkiem, marchewka do chrupania, napój: herbata z cytryną
obiad:
zupa: jarzynowo- kalafiorowa z ziemniakami na mięsnym wywarze
II danie:makaron z sosem szpinakowo- śmietanowym, napój: lemoniada
podwieczorek: ciasto marchewkowe własnego wypieku, napój: kawa inka
PIĄTEK 16.05.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, kulki z mlekiem, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, napój: herbata z cytryną
obiad
zupa: zupa rybna z warzywami
II danie: makaron pełnoziarnisty z twarogiem i polewą truskawkową, napój: lemoniada
podwieczorek: kanapka z pastą wege z soczewicy, ogórek kiszony, jabłko, napój: herbata
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, które mogą wystąpić w posiłkach:
Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne.
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe.
Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji systemu HACCP w dziale „Opis produktu” u intendenta
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, schab biały, papryka czerwona, marchewka, makaron na na mleku, napój: kakao, herbata z cytryną
obiad:
zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kiełbasą
II danie: pampuchy z sosem jogurtowo- malinowym, napój: mięta z cytryną
podwieczorek: kanapka1,7 z pasta z makreli, papryka pokrojona w słupki, jogurt naturalny, napój: herbata
WTOREK 13.05.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, jajecznica, ser żółty, ogórek zielony, pomidor malinowy, napój: herbata z cytryną, kawa inka
obiad:
zupa: ogórkowa z ziemniakami na mięsnym wywarze
II danie: kolorowe risotto z warzywami i indykiem napój: lemoniada
podwieczorek: hot-dogi z ketchupem, papryka i ogórek kiszony, jabłko, napój: herbata z cytryną
ŚRODA 14.05.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, frankfurterki z ketchupem, ser żółty, połówki jajek, sałata lodowa, papryka kolorowa, ogórek kiszony, napój: herbata, kakao
obiad:
zupa: rosół na wołowinie
II danie: mięso mielone wołowe z warzywami, surówka z kiszonego ogórka z jabłkiem i cebulą, napój: sok jabłko-wiśnia
podwieczorek: kasza manna z malinami, talerz suszonych owoców
CZWARTEK 15.05.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, prawdziwie pieczona pierś z indyka, twarożek ze szczypiorkiem, marchewka do chrupania, napój: herbata z cytryną
obiad:
zupa: jarzynowo- kalafiorowa z ziemniakami na mięsnym wywarze
II danie:makaron z sosem szpinakowo- śmietanowym, napój: lemoniada
podwieczorek: ciasto marchewkowe własnego wypieku, napój: kawa inka
PIĄTEK 16.05.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem, kulki z mlekiem, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, napój: herbata z cytryną
obiad
zupa: zupa rybna z warzywami
II danie: makaron pełnoziarnisty z twarogiem i polewą truskawkową, napój: lemoniada
podwieczorek: kanapka z pastą wege z soczewicy, ogórek kiszony, jabłko, napój: herbata
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, które mogą wystąpić w posiłkach:
Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne.
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe.
Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji systemu HACCP w dziale „Opis produktu” u intendenta