12.11.2025- 14.11.2025
ŚRODA 12.11.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem1,2,6, wędlinka, papryka, ogórek kiszony, płatki owsiane na mleku7, herbata z cytryną
obiad:
zupa:jarzynowa z kalafiorem na mięsnym wywarze
II danie:łazanki z mięsem i kapustą kiszoną1, mięta z cytryną
podwieczorek: chałka z masłem i dżemem, kakao
CZWARTEK 13.11.2025
śniadanie: kanapka i chleb razowy z masłem1,2,6 ,serek łaciaty, płatki z mlekiem, dżem, marchewka do chrupania, pomidorki cherry, herbata z cytryną
obiad:
zupa: zupa z soczewicy z ziemniakami na mięsnym wywarze9
II danie:gulasz z indyka, kasza, buraczki ciepłe, kompot
podwieczorek: budyń z sosem malinowym, ciasteczka owsiane1,7
PIĄTEK 14.11.2025
śniadanie: kanapka i chleb razowy z masłem1,2,6 ,wędlinka, ser żółty, ogórek świeży, jajecznica, kawa inka, herbata
obiad:
zupa: kasza manna na rosole9,1
II danie:kotlet z ryby1,3,7, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, lemoniada
podwieczorek: kanapka z twarożkiem truskawkowym1,7, herbata z cytryną
Alergeny pokarmowe:
ŚRODA 12.11.2025
śniadanie: chleb mieszany i razowy z masłem1,2,6, wędlinka, papryka, ogórek kiszony, płatki owsiane na mleku7, herbata z cytryną
obiad:
zupa:jarzynowa z kalafiorem na mięsnym wywarze
II danie:łazanki z mięsem i kapustą kiszoną1, mięta z cytryną
podwieczorek: chałka z masłem i dżemem, kakao
CZWARTEK 13.11.2025
śniadanie: kanapka i chleb razowy z masłem1,2,6 ,serek łaciaty, płatki z mlekiem, dżem, marchewka do chrupania, pomidorki cherry, herbata z cytryną
obiad:
zupa: zupa z soczewicy z ziemniakami na mięsnym wywarze9
II danie:gulasz z indyka, kasza, buraczki ciepłe, kompot
podwieczorek: budyń z sosem malinowym, ciasteczka owsiane1,7
PIĄTEK 14.11.2025
śniadanie: kanapka i chleb razowy z masłem1,2,6 ,wędlinka, ser żółty, ogórek świeży, jajecznica, kawa inka, herbata
obiad:
zupa: kasza manna na rosole9,1
II danie:kotlet z ryby1,3,7, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, lemoniada
podwieczorek: kanapka z twarożkiem truskawkowym1,7, herbata z cytryną
Alergeny pokarmowe:
- Zboża zawierające gluten: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i ich hybrydowe odmiany.
- Skorupiaki: np. krewetki, kraby, a także ich pochodne.
- Jaja: jaja kurze i pochodne.
- Ryby: i produkty z nich.
- Orzeszki ziemne: (arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja: i produkty na jej bazie.
- Mleko: krowie i pochodne (w tym laktoza).
- Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne.
- Seler: i produkty pochodne.
- Gorczyca: i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu: i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny: w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l.
- Łubin: i produkty pochodne.
- Mięczaki: (ślimaki, ostrygi, małże) i produkty pochodne.