28-02-2024
Plebiscyt Edukacyjny
Wyniki plebiscytu
28-02-2024
Kartka na Dzień Kobiet
Ogólnopolski Konkurs
28-02-2024
W świecie eksperymentów
Tydzień eksperymentów
28-02-2024
Dzień Dinozaura w grupie I
Dzień Dinozaura
26-02-2024
WARSZTATY CZEKOLADOWE W GRUPIE V
Dzieci poznały historię powstawania czekolady oraz sposób jej przygotowania. Samodzielnie dekorowały swoją czekoladę, a następnie pakowały by zabarać do swoich domów. Starszaki miały również okazję pobudzić zmysł smaku i spróbować kilka odmian uwielbianej przez wszyskich czekolady.
26-02-2024
WARSZTATY MUZYCZNE W GRUPIE V
Tym razem do zabaw rytmicznych Pani Justyna wykorzystała kolorowe piłeczki i łyżeczki. Dzieci były zachwycone.
Trzymajmy kciuki za nasze kreatywne przedszkolaki. Prace: Łucji, Nadii, Adasia, Karola, Szymona, Neli, Tamary i obu Amelek, zostały wysłane na konkursy plastyczne o tematyce zimowej. Życzymy powodzenia !!!
22-02-2024
WALENTYNKA DLA BABCI I DZIADKA GRUPA III
WALENTYNA DLA BABCI I DZIADKA - to świetna okazja do wzmocnienia więzi emocjonalnej z rodziną, kształtowania uczuć przywiązania i szacunku do dziadków, nawiązywania bliższych kontaktów z Babcią i Dziadkiem poprzez radosne, wspólne świętowanie.
22-02-2024
WARSZTATY CZEKOLADOWE W GRUPIE III
Poznajemy historię czekolady, techniki jej przygotowania oraz degustujemy.
Były to praktyczne zajęcia pobudzające zmysł smaku, wykorzystujące zdolności manualne oraz kreatywne myślenie. Podczas zajęć dzieci dowiedziały się z czego i jak powstaje czekolada oraz jakie skrywa tajemnice. Poznały sposób produkcji kakao, oglądały nasiona kakaowca, poznały ich zapach oraz miały możliwość ich spróbowania. Po zdobyciu wiedzy teoretycznej dzieci udały się do stolików gdzie tworzyły własne czekolady. Była też pyszna degustacja różnego rodzaju czekoladek.
Były to praktyczne zajęcia pobudzające zmysł smaku, wykorzystujące zdolności manualne oraz kreatywne myślenie. Podczas zajęć dzieci dowiedziały się z czego i jak powstaje czekolada oraz jakie skrywa tajemnice. Poznały sposób produkcji kakao, oglądały nasiona kakaowca, poznały ich zapach oraz miały możliwość ich spróbowania. Po zdobyciu wiedzy teoretycznej dzieci udały się do stolików gdzie tworzyły własne czekolady. Była też pyszna degustacja różnego rodzaju czekoladek.
Dzieci z grupy II w ciągu tygodnia 19.02-24.02 poznawały świat nauki-magia kolorów, wulkany, bańki mydlane oraz inne doświadczenia z wodą, pianką i środkami spożywczymi używanymi w kuchni.